מפחד להיתקל בדחייה? הנה הפתרון

בחורה שותה קפה כמה פעמים קרה לך שלא ניגשת למישהי, כי חששת שהיא תנפנף אותך?

כמה פעמים רצית לבקש מספר טלפון מהבחורה, אבל באותו הרגע עבר לך בראש תסריט על איך שהיא מסרבת לך?

למה זה קורה ואיך בכמה צעדים פשוטים להיפטר מהפחד הזה?

אחרי שתקרא את המאמר הזה, אתה תבין בדיוק מה עליך לעשות, כדי שתוכל לגשת לכל בחורה שאתה רוצה בקלות, לדבר איתה בחופשיות ולבקש את מספר הטלפון שלה.

בלי לפחד או לחשוש מזה...

כאשר אנחנו נתקלים בדחייה אמיתית (ולא כזו שמתרחשת בדמיון), נכון שזה לא כל כך נעים, אבל זה גם לא כל כך נורא ולרוב שוכחים ממנה די מהר.

  • הבעיה היא שאנחנו מתחילים "לאכול סרטים" בצורה רצינית, לא ברגע שיש דחייה אמיתית, אלא ברגע שיש דחייה פוטנציאלית.

זה קורה בגלל צורת הפעולה של המוח שלנו, וכדי להבין איך לנטרל את הפחד הזה, צריך להבין כיצד המוח עובד בהקשר לנושא הזה.

איך עובד המוח במצבי סכנה?

דבר ראשון, אתה צריך להבין שהמוח הוא מאוד מתוחכם. יש כאלה שקוראים לו "המחשב הטוב ביותר בעולם". המוח מאחסן בתוכו ניסיון חיים, חווית מהעבר, אמונות, הרגלים וכו'.

המוח משתמש במידע שהוא צבר על מנת להגן עלינו מסכנות שונות ביום-יום.

בכל פעם שיש מצב סכנה, אנחנו משתמשים במידע שכבר יש לנו כדי להתמודד עם מצב הסכנה. העניין הוא שיש כמה מצבי סכנה שונים וצריך לדעת להבדיל ביניהם.

אפשר לחלק את כל מצבי הסכנה לשניים – "סכנה אמתית" ו"סכנה מדומה". בוא נתבונן בשתי דוגמאות:

דוגמא לסכנה אמיתית:

כלב ענק ותוקפני רץ לכיוון שלי, נובח בזעם ומשמיע רעשים של תקיפה. הוא לא נראה שמח לראות אותי ונראה כי עומד להתנפל עלי. בתוך שניות אני מנתח את המצב על סמך הניסיון שלי בעבר עם כלבים, ואני מבין שעלי להימלט או להילחם.

אני חוצה את הכביש ובאותו הרגע רכב יוצא בפתאומיות מפנייה שנמצאת קרוב אלי, ודוהר לכיוון שלי במהירות עצומה בלי להאט.

מדובר כאן על מצבים של סכנה אמיתית. בשני המצבים האלה אני באמת יכול להיפגע אם לא אגיב. במקרים כאלה טוב שיש לי את ניסיון העבר שלי ואת תחושת הסכנה שמאפשרים לי לפעול נכון וכך לשרוד.

דוגמא לסכנה מדומה:

אני צריך לגשת לבחורה ברחוב ולהתחיל לדבר איתה או לנשק בחורה בפגישה הראשונה. למרות שאין כאן איום ממשי על החיים שלי כמו ב"סכנה אמיתית", אני בכל זאת חושש לעשות את זה.

החששות בד"כ מופיעים כאשר אני עומד להיכנס לסיטואציה שיכולים לקרות בה דברים בלתי צפויים ואני משער שלא אוכל להתמודד איתם.

ההבדל בין שני מצבי הסכנה, הוא שבמצב של "סכנה מדומה" הפחד הוא מיותר. הפחד מורגש רק מפני שהמוח לא יודע איך להתמודד עם הסיטואציה ולכן נכנס למצב של הילחם או ברח.

חשוב מאוד לדעת –

יש כמה סוגי סיטואציות, שבהן המוח מפרש את כל מה שקורה, לרעתך. אחד מסוגי הסיטואציות האלה, הן סיטואציות של תקשורת עם אנשים חדשים ובפרט בחורות.

לדוגמא, כאשר מישהי שניגשת אליה דוחה אותך בתירוץ כלשהו, למשל "אני לא מעוניינת לדבר עכשיו", המוח שלך לרוב יפרש את זה לכיוון של "אני לא נראה מספיק טוב בשבילה" ולא לכיוון של "היה לה יום רע היום ואין לה מצב רוח".

מהיום, ברגע שאתה מרגיש פחד, שאל את עצמך: "האם פיזית אני יכול להיפגע?". ברוב המקרים כאשר מדובר על לגשת לבחורה זרה ולדבר איתה, התשובה תהיה "לא".

נניח ניגשת לבחורה והיא אמרה לך "אין לי זמן לדבר איתך" או כל דבר "שלילי" אחר. אם תבדוק, תראה שאתה עדיין שלם. לא קרה לך שום דבר ולא הייתה לך באמת סיבה לחשוש מזה.

שים לב שבדרך כלל, רגע לפני שניגשת אליה, המוח נכנס לפעולה ומתחיל לספר לך סיפורים מוגזמים כמו "אני לא מספיק יפה/חכם/שרירי/בלונדיני בשבילה", וכך הוא מעצים את הפחדים שלך וממציא לך תירוצים שמשכנעים אותך לא לגשת אליה ומנפחים את הפחד.

אל תאמין למוח שלך!

הוא סתם מפחיד אותך. אין לפחדים האלה שום ביסוס. זה פחד מדומה.

המוח כמעט תמיד הולך על המצב הגרוע ביותר עבורך, במקרים מהסוג הזה.

מעכשיו, ברגע שאתה מזהה שנתת למקרה מסויים פרשנות מהסוג של: "אני לא מספיק מעניין אותה" או "אני לא נראה טוב", אל תאמין לזה! זוהי לא האמת!

זה מנגנון ההגנה שלך, שמנתח את המצב הלא מוכר ומנסה למנוע ממך להיכנס אליו. הוא מעלה את כל המחשבות האלה, כדי להגן עליך ולא לתת לך להיכנס לסיטואציה שלהשערתו אתה לא תוכל להתמודד איתה על הצד הטוב ביותר.

כדי ש"מנגנון ההגנה" יפסיק להפריע לך ותרגיש בטוח בעצמך ב-100%, אתה צריך לנטרל את מה שגורם לו לראות את המצב הזה בתור סכנה. בשביל זה קיימים 2 הכללים הבאים.

2 כללים שעליך לקחת איתך בכל פעם שאתה רוצה לגשת לבחורה:

1. תמיד שאל את עצמך ברגע של חשש "האם הפחד הוא מדומה או אמיתי?" אם מסתבר שהפחד הוא מדומה (אין באמת סכנה מוחשית), סימן שהמוח שלך מפחיד אותך לשווא.

2. אל תאמין מייד למחשבות הראשונות שעולות אצלך בראש. תערער עליהן.
תמיד נסה למצוא הסבר חלופי שגם יכול להיות הגיוני.

לדוגמא, במקום להגיד "אני לא מספיק טוב בשבילה ולכן היא לא רוצה אותי", נסה למצוא הסבר אחר להתנהגות הבחורה - "היה לה יום רע היום" או "לא בא לה לדבר עם אף אחד עכשיו" או "היא ממהרת ולא יכולה לדבר איתי".

הפחד המדומה מופיע כאשר הדמיון הופך להיות האויב שלנו ומעלה תרחישים בלתי רצויים, שמעוררים בנו רגשי פחד. בעזרת שני הכללים שנתתי לך, תוכל לנטרל את הפחד המדומה, ובכל פעם שתראה בחורה שתרצה לגשת אליה, תוכל לעשות את זה בקלות ובלי חששות.

אם יש קשיים נוספים שאתה נתקל בהם ואתה רוצה לפתור אותם אחת ולתמיד, ולהגדיל ב-80% את ההצלחה שלך עם נשים, מלא את הטופס הבא ואחד היועצים שלנו יחזור אליך.

שיחת הייעוץ אינה עולה כסף ואינה מחייבת אותך לשום דבר, אבל בעזרתה תוכל לראות את הדרך להתחיל לצאת עם הבחורות שאתה רוצה, למצוא בת זוג או להתגבר על נקודות תקיעה ספציפיות שאתה מתקשה בהן.


 אני רוצה להתחיל להצליח עם נשים!
רוצה להגדיל ב-80% את ההצלחה שלך עם נשים?

קבל בחינם את המדריך
"המפתח להצלחה עם נשים"


המפתח להצלחה עם נשים

את הקישור למדריך, תקבל מייד לדואר האלקטרוני שלך.

:
: